Geestelijke begeleiding

Het leven gaat niet altijd vanzelf. Er zijn momenten waarop je het overzicht kwijt kan zijn, waarop je kwijt bent waar het voor jou nou eigenlijk om gaat. Momenten die te maken kunnen hebben met ziekte, dood of juist de mooie momenten in het leven zoals liefde en beter worden. Momenten als deze noem ik grenservaringen: in die ervaringen komt de vraag naar wie jij bent en wat voor jou van belang is naar voren en word je uitgedaagd om die vraag te onderzoeken. Dat onderzoek kan je alleen doen, maar ik kan je daar ook bij begeleiden.

 

Werkwijze
Samen zoeken we naar jouw inspiratiebronnen, jouw waarden en dat wat jou het gevoel geeft dat je leeft. In dit proces mag pijn een plaats hebben. We lopen samen op de weg die jouw leven tot nu toe heeft gevolgd: wat waren belangrijke momenten, momenten waarop je liet zien wie je bent of waar je jezelf juist kwijt was?

 

De geestelijke begeleiding die ik aanbied is geen coaching: het draait niet om een probleem dat opgelost hoeft te worden. Het draait om erkenning en om iemand die eens naar jouw verhaal luistert. Het draait om het onderzoek wie jij bent, voor jezelf en in relatie tot anderen en de wereld om je heen.


Eenmalige geestelijke begeleiding
Soms weet je niet hoe je verder kan gaan, of zit je hoofd te vol met gedachten en heb je behoefte om een goed gesprek te hebben.
Ik bied ook eenmalige geestelijke begeleiding aan. Een afspraak van anderhalf uur waarbinnen je leeg kan lopen, je hoofd leeg kan praten of samen met een onafhankelijk iemand praten.

 

Het is heel fijn om met iemand te praten over wat je meemaakt, over hoe je je voelt en om gewoon eens open en eerlijk te zijn naar iemand anders en naar jezelf. Om eens niet rooskleurig te vertellen dat alles heel goed gaat, terwijl het dat niet altijd gaat.

Als geestelijk begeleider luister ik met alle liefde naar je verhaal. Waar je dan ook over wil praten, of je eenmalig of meerdere keren wil praten, op welke locatie je wil praten, jij hebt het voor het zeggen.