Studie- en loopbaanbegeleiding

Loop je vast in je studie of in je baan omdat je niet meer weet waar je het voor doet? Kan je geen motivatie meer opbrengen? Loop je tegen een burn-out aan? Of zit je midden in een burn-out?

 

Vast lopen in werk of studie

Wanneer loop je vast in je werk of in je studie? Als het niet meer lukt? Of als je geen motivatie meer hebt? De waarom vraag dringt zich op: waarom heb ik mijn motivatie verloren? Waarom zie ik de zin van mijn werk of studie niet meer in? Vaak worden deze vragen ingegeven door een moment van bewustwording: mijn werk of mijn studie kost mij te veel energie. Maar wat doe je dan? De meeste mensen stoppen niet zomaar met hun baan of met hun studie. Hoe krijg je energie terug?

 

Werkwijze

Samen gaan we op zoek naar de kern van het probleem: wat maakt dat je je energie of je motivatie kwijt bent geraakt? Vervolgens gaan we op zoek naar dat wat van belang voor jou is in je werk of in je studie. Daarna zoeken we naar manieren om die drijfveren, die waarden en inspiratiebronnen een praktische toepassing te geven: hoe nu verder met dat wat van belang is voor mij?

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Burn-out

Een burn-out is een psychologisch, lichamelijk en existentieel probleem, maar de oplossing wordt vaak bij psychologen en artsen gezocht. Daarin wordt de existentiële kant onderbelicht en wordt veel aandacht geschonken aan het herstellen van fysieke kracht, van een emotionele balans en het loslaten van negatieve denkpatronen. Echter komt ook de vraag naar voren wat je wil doen in je leven en wie jij bent; het existentiële niveau.

Een burn-out geeft je de kans om tot bezinning te komen. Om de levensweg die je tot nu toe hebt afgelegd eens goed te bekijken en jezelf het waarom van de burn-out af te vragen: waarom gebeurt dit?

 

Werkwijze

Samen lopen we je door je levensverhaal en onderzoeken we je dieperliggende motivatie en drijfveren. Wat maakt nou dat jij bent wie je bent? Wat vind jij belangrijk en hoe kan je dit toepasbaar maken in je eigen leven?

Het traject ligt tussen coaching en geestelijke begeleiding in: we zoeken geen antwoord op een prangende vraag, maar we zijn wel bezig met een overkoepelende thematiek. Wat geeft jou energie en wat kost je energie?

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heb je in interesse in loopbaan- of studiebegeleiding of wil je begeleiding bij de existentiële vragen rondom een burn-out? Neem dan contact met mij op.