Moeder en vader worden/zijn

 

 

Wat betekent het krijgen van een kindje voor jou? Wat verandert er allemaal in je leven?

 

Wanneer je een kindje krijgt, word je leven anders. Hoe dan ook en onherroepelijk. Jouw rol wordt anders, er zijn nieuwe gevoelens, gedachten en bezigheden. Je wordt geboren als moeder en/of vader.

 

Deze levensgebeurtenis kan een hele grote overgang zijn en het is heel normaal dat je het daar soms moeilijk mee hebt. Er is een nieuw leven in jouw leven gekomen, een leventje dat vaak voor jouw eigen leven gaat. Veel mensen praten enkel over de roze wolk en de mooie kanten van het ouderschap. En die zijn er ook zeker. Maar je mag het ook moeilijk vinden, je mag ook twijfelen. Iedere jonge ouder kent momenten waarop je meehuilt met je kindje, momenten waarop je even de kamer uit moet lopen om zelf rustig te worden, met momenten waarop je weer even jezelf wil zijn, momenten waarop je gewoon wil slapen. Moeilijke momenten die ook hele mooie tegenhangers hebben. Zoals wanneer je kindje je herkent, wanneer het alleen bij jou rustig wordt, wanneer je het eerste lachje ziet, wanneer je verschillende huiltjes leert herkennen en wanneer je voor het eerst iets langer kan slapen.

 

 

 

Wil je ook eens praten over wat er allemaal in je om gaat? Hoe je het ervaart? Vind je het moeilijk om je ouderschap - en misschien de bevalling - een plekje te geven? Neem dan eens contact met mij op. Vertellen en je hart luchten kunnen heel prettig zijn.

 

Het is heel fijn om met iemand te praten over wat je meemaakt, over hoe je je voelt en om gewoon eens open en eerlijk te zijn naar iemand anders en naar jezelf. Om eens niet rooskleurig te vertellen dat alles heel goed gaat, terwijl het dat niet altijd gaat.

Als geestelijk begeleider luister ik met alle liefde naar je verhaal. Waar je dan ook over wil praten, of je eenmalig of meerdere keren wil praten, op welke locatie je wil praten, jij hebt het voor het zeggen.