Over Iris Springvloet

 

Als geestelijk begeleider begeleid ik mensen op het gebied van zingeving: dat wat ertoe doet in het leven. Dit kan heel vaag en ‘zweverig’ klinken, maar het gaat mij juist om de dagelijkse dingen: de mensen om je heen, de muziek waar je graag naar luistert, het werk dat je doet, het spirituele waar je in gelooft, je hobby’s en alle andere dingen die zin geven aan je leven. Soms komen er momenten in het leven waarop deze zingevende aspecten niet meer vanzelfsprekend aanwezig zijn in het leven, of waarop bepaalde aspecten wegvallen en er andere voor terugkomen. Op zulke momenten kan het prettig zijn om eens te praten met iemand. Ik begeleid je met aandacht en volledige vertrouwelijkheid.

 

 

 

Ik ben al lange tijd geïnteresseerd in het begeleiden van anderen op de gebieden die belangrijk zijn in het leven: de manier waarop mensen in het leven staan, hoe zij het leven zien en hoe zij om kunnen gaan met mooie en moeilijke ervaringen en periodes in het leven. Omdat ik mijn werk wilde maken van deze interesse, ben ik Humanistiek gaan studeren aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in geestelijke begeleiding en educatie en heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: zingevingspraktijk de splitsing. In augustus 2018 ben ik afgestudeerd.

 

 

 

Ik geloof dat het leven betekenisvoller wordt als je leeft vanuit dat wat jij belangrijk vindt, vanuit jouw waarden, verlangens en inspiratiebronnen.

 

 

Voor meer informatie over mijn recente werkervaring, kijk op mijn Linkedin.

 

 

 


Over Zingevingspraktijk de Splitsing

Zingevingspraktijk de Splitsing is mijn vrijgevestigde praktijk voor coaching bij keuzemomenten en individuele geestelijke begeleiding.

 

Mijn missie is om iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning, coaching of begeleiding op het gebied van zingeving een plek te bieden. Van oudsher wordt geestelijke begeleiding aangeboden in ziekenhuizen, gevangenissen, verzorgingshuizen en in het leger. Met deze zingevingspraktijk wil ik dit aanbod breder maken en ook mensen buiten die instellingen de mogelijkheid geven om eenzelfde begeleiding te ontvangen.